Att vara häxa på Kvinnohöjden

Bilhäxa, ekonomihäxa, tvätthäxa, IT-häxa, kökshäxa, mailhäxa, teknikhäxa, barnhäxa… rollerna som häxa är många och ibland kan de kombineras på olika sätt. Den här veckan är vi fyra häxor på Kvinnohöjden, någon är bra på det ena och andra klarar av helt andra sysslor. Tillsammans kompletterar vi varandra väl.

IMG_7469

Nu är det massor av barn på Kvinnohöjden eftersom det pågår en naturskola för barn och deras mammor. Samtidigt äger det rum en trädgårdsvecka här. Trädgårdsgruppen har jobbat hårt och snabbt under veckan och bland annat tagit ner stora delar av en syrenhäck för att släppa in ljus och värme till det nya grönsakslandet.

IMG_7482

En vecka med mycket liv i luckan är det skönt att kunna gå ner till bryggan för att få en lugn stund. Det är en lyx som även är förunnad oss häxor, för även om vi får ta tag i många sysslor så har vi även möjlighet att ta oss lediga stunder. Vi kan varva sol och bad och en stund för sig själv med umgänge med alla trevliga kvinnor som besöker Kvinnohöjden.

IMG_7521

I dag hade vi häxor  vår väl emotsedda ”piglördag”. Efter en framgångsrik förmiddag då vi besökte Borlänges loppisbälte och handlade på oss bland annat dukar, handdukar och porslin, begav vi oss till Frostbrunnsdalens naturreservat. Där finns ett fik som vi tillbringade en stund på. Området verkar väldigt fint med stigar, vattendrag, rik natur och en källa med fräscht vatten. Jag hade gärna velat bli kvar en bra stund, men sedan kallade häxplikterna igen. På hemvägen blev det besök på nya COOP i Norra Backa.

IMG_7544

Foto: Maria Thiessen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *