Höstens kurser

KURSER HÖSTEN 2017

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT GÅ KURS?
Kontakta i så fall Kvinnohöjden på telefonnummer 0243-22 37 07 eller maila till kvinnohojden@yahoo.se.
Flickor under 18 år har 50% rabatt på kurspriserna. Läs mer under Blandad information.

Kursprogrammet finns även för nedladdning på PDF-format här.

• V 37: (15-17 september) De Äldste ”Tema: Förlåtelse” • Amazonworkshopen • Ta tillvara mat
• V 38: (18-23 september) Dala Pride
• V 40: (6-8 oktober) Improvisationsteater • Vandring – Gyllbergen i höstskrud
• V 41: (13-15 oktober) Dansa loss – Foxtrot & bugg
• V 44: (2-5 november) Din livsberättelse
• V 45: (10-12 november) Bli (lite mer) kompis med din dator • Lek med betong
• V 49: (8-10 december) En helg i advent
• V 52: (30 december-1 januari 2018) Nyårsfirande
• V 1: (4-7 januari 2018) Trettondagstango (fortsnivå)

DE ÄLDSTE – ”TEMA: FÖRLÅTELSE”
Många av oss medlemmar har blivit gamla och vi vill också skapa verksamhet som är riktat speciellt till äldre kvinnor.
De Äldste är benämningen på en grupp äldre kvinnor som har träffats under fyra långhelger för att samtala om och dela med oss av våra erfarenheter av åldrandet.
Vi kommer att fortsätta som en sluten eller snarare halvsluten grupp.
Arbetsformen som vi använt oss av är rundan och vi vill därför begränsa deltagarantalet till tolv så att vi inte behöver dela gruppen. Det har varit så gott att få möjlighet att höra allas erfarenheter och reflektioner.
Om det blir så att någon inte har möjlighet att komma eller vill gå ur gruppen, så kommer vi att ta in nya medlemmar efterhand. Vill du vara med så anmäl ditt intresse.
I slutet av sommaren -17, har vi också ett läger för äldre kvinnor, 60+ som är öppet för alla intresserade och vi kommer också att ha några vinterdagar i mars som är öppna för alla.
Tid: 15-17 september (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

AMAZONWORKSHOPEN – EN FEMINISTISK UPPTÄCKTSRESA GENOM TID OCH RUM
OBS! Inställd!
Önskar du att du vore starkare, eller undrar vad det egentligen är att vara stark? Den här workshopen använder amazonerna som instrument för att utforska kvinnlig och personlig styrka, kamp och utmaning. Vi varvar improviserande dramaövningar med normkritiska läsningar av historiska källor och moderna amazon-tolkningar. Workshopens mål är att erbjuda en stödjande gemenskap där vi som deltagare kan utforska förutsättningarna vi behöver för att vara våra egna förkämpar i vardagen.
Tid: 15-17 september (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

TA TILLVARA MAT
Vi hjälps åt som arbetande gäster att fylla Kvinnohöjdens förråd inför vintern. Vi tar vara på höstens råvaror när de är som bäst och billigast. Vi kan t.ex. göra sylt, saft, marmelad, örtsalt, chutney, ratatouille, prova på att mjölksyra grönsaker. Lämna in äpplen till det lokala musteriet. Kom gärna med recept och idéer. Ta gärna med dig små burkar så att du kan få smakprover med dig. Stanna gärna kvar längre och njut av höstens intåg!
Tid: 15-17 september (fre-sön)
Pris: 300 kr (inkl kost o logi)

DALA PRIDE
Kom upp och bo på Kvinnohöjden och delta i Prideprogrammet i Falun. Vi samordnar med skjuts.
Tid: 18–23 september (mån-lör)
Pris: medlem 260 kr/dygn, ej medlem 290 kr/dygn (inkl kost och logi)

IMPROVISATIONSTEATER
Denna helg är det fokus på det lekfulla, spontana och det kreativa. Med improvisationsteater kommer vi lära oss att använda vår fantasi för att utveckla vår spontanitet och våga lita på våra egna idéer. På ett lekfullt och kravlöst sätt går vi igenom grunderna i improvisationsteater. Med skratt och värme övar vi oss att sluta prestera och njuter istället av upplevelsen av ovisshet. Och samtidigt har vi vansinnigt roligt. Med leken och skratt som verktyg skapas möjligheter att på ett tryggt och prestigelöst sätt utveckla sig själv.
Tid: 6–8 oktober (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

VANDRING – GYLLBERGEN I HÖSTSKRUD
Följ med till vildmarksreservatet Gyllbergen några mil sydväst om Borlänge. Här finns vandringsleder av olika längd. Vi hoppas på fint väder, tar med matsäck och njuter av naturen. Obs! Begränsat antal platser i våra bilar. Meddela om du kommer med eller utan bil. Vandringen sker på lördagen, på söndagen blir det tur i skogarna runt Kvinnohöjden, för den som vill.
Tid: 6–8 oktober (fre-sön)
Pris: 600 kr (inkl kost o logi)

DANSA LOSS – FOXTROT & BUGG
Danshelg med igångsättare som har kortare genomgångar vid flera tillfällen under helgen. Vi går igenom grunderna som hållning och balans i danserna bugg och foxtrot. Finns det önskemål så kan vi också prova på schottis, vals mm. Vi dansar av hjärtans lust hela helgen, övar tillsammans och lär av varandra!
Vi kommer att dansa i flera rum och till olika sorters musik och turas om att föra och följa.
Tid: 13-15 oktober (fre-sön)
Pris: 600 kr (inkl kost o logi)

DIN LIVSBERÄTTELSE
Kom och dela din livsberättelse som lesbisk/bisexuell kvinna. Vi kommer att sätta oss tillrätta och tända våra ljus i höstmörkret och lyssna på varandra. Under trygga former kommer vi också att mötas i samtal, lek och övningar.
Att dela din berättelse och att lyssna in andras, kan vara en hjälp till förståelse av din egen livsresa.
De här dagarna kan ge möjlighet till samvaro oavsett ålder.
Tid för egen reflektion och vila kommer också att ges.
Ta med papper och penna.
Tid: 2–5 november (tor middag-sön)
Pris: 1050 kr (inkl kost o logi)

BLI (lite mer) KOMPIS MED DIN DATOR
Tycker du att din dator inte riktigt gör det du vill, utan går sin egen väg ibland? Har du svårt att hitta igen dina bilder eller dokument och skulle vilja ha lite bättre ordning på dem? Blir du orolig när du läser om datavirus eller funderar på hur du ska komma ihåg alla dina lösenord? Eller har du kanske något annat du gått och funderat på?
Varför inte ägna en helg bara åt din kära dator när kvällarna börjat bli mörka och ruggiga. Kursen avser endast PC (ej Mac) och kommer att utgå från att du har Windows 10. Om du har tidigare versioner av Windows bör du kunna hänga med på det mesta, men en del skärmsidor kan se lite annorlunda ut.
Kursen bygger också på att du har med dig en bärbar PC till Kvinnohöjden.
Tid: 10–12 november (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

LEK MED BETONG
Cement är ett mer spännande material än vad en kan tro när en ser det i broar, trappor och husgrunder. Det kan formas, färgas och blandas på alla upptänkliga vis. Bara fantasin och kreativiteten sätter egentligen gränser. Vi går igenom grunderna i betonggjutning och sätter igång den kreativa leken. Ta med oömma kläder.
Tid: 10–12 november (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

EN HELG I ADVENT
Pepparkaksbak, julpyssel, kransmakeri och ljusstöpning hör julhelgerna till. Vill du göra något speciellt så kan du ta med dig det du behöver för det.
Välkommen att vara med.
En viss kostnad för material kan tillkomma.
Tid: 8–10 december (fre-sön)
Pris: 600 kr (inkl kost o logi)

NYÅRSFIRANDE
Tid: 30 december–1 januari 2018 (lör-mån)
Pris: 580 kr (inkl kost o logi)

TRETTONDAGSTANGO (fortsnivå)
Vi bjuder upp till en skön långhelg med Trettondagstango. Varje dag blir det ett par tango-workshops, men också tid för utevistelse eller egenträning (praktika). På kvällarna socialdans och/eller mys framför brasan.
Förkunskaper: Ha gått minst en nybörjarkurs. Alla både för och följer, och alla dansar med alla. Ingen danspartner behövs. Max 20 deltagare.
Tid: 4-7 januari 2018 (tor-sön)
Pris: 1050 kr (inkl kost o logi)

Kursanmälan

Du anmäler dig genom att sätta in 200 kr på vårt plusgiro 2 95 23-8. Skicka samtidigt in anmälningstalongen från kursprogrammet alternativt ett vykort, brev eller e-mail med din anmälan till oss. Anmäl dig så snart som möjligt, om du vill vara säker på att komma med. Anmälan gäller från det datum du har betalat in avgiften. Det datum man betalar kan avgöra om man kommer med på kursen eller inte. Anmälningsavgiften är personlig, gäller angiven kurs och betalas endast tillbaka om kursen ställs in eller om du inte får plats.

Vi ses på Kvinnohöjden!

0243-22 37 07

kvinnohojden@yahoo.se