Kurser hösten 2021

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT GÅ KURS?
Kontakta i så fall Kvinnohöjden på telefonnummer 0243-22 37 07 eller maila till kvinnohojden@yahoo.se.
Flickor under 18 år har 50% rabatt på kurspriserna. Läs mer under Blandad information.

Kursprogrammet finns även för nedladdning på PDF-format här.

• V 36: (10-12 september) FRIGÖRANDE DANS I MINDFULLNESS OCH VEDIC ART
• V 37: (17-19 september) BRIDGE-HELG
• V 38: (24-26 september) LEVANDE VILA MED DIG SJÄLV OCH ANDRA
• V 39: (1-3 oktober) LESBISK FILMHELG
• V 40: (8-10 oktober) (Extern grupp)
• V 41: (15-17 oktober) VIRKNING MED MERA FRAMFÖR BRASAN I FÄRGGRANNA OKTOBER • MÅLERI OCH AKTIVA MEDITATIONER
• V 42: (22-24 oktober) LÄR DIG BAKA GOTT MATBRÖD
• V 43: (29-31 oktober) ARBETSHELG MED HÖSTMYS

FRIGÖRANDE DANS I MINDFULLNESS OCH VEDIC ART
OBS! Inställd!
Under detta veckoslut har du chansen att prova på att kombinera båda dessa kreativa uttryck – intuitivt målande i färg o form med kritor och akryl utan prestation med Frigörande dansens skonsamma rörelser.
Frigörande dansen i Mindfulness dansas till varierad musik och utgår från fria rörelser, medveten närvaro, och sju rörelse rytmer. Det krävs inga förkunskaper. Alla kroppar och sinnestillstånd är välkomna. Samtidigt som dansen är ett sätt att öka sin närvaro i den innevarande stunden, utforska rörelsen, öka sin kroppskännedom är den också ett lekfullt och lustfyllt sätt att hålla kroppen i form. Vi kommer dansa i 60-90 min pass, uppdelade på 4 tillfällen. Vi dansar barfota eller med inneskor. (Undvik strumpor pga halkrisk)
Vi målar färg och form i 60-120 min pass tillsammans. Inga förkunskaper krävs. Det finns färg/kritor, pannåer/papper och penslar etc. Medtag oömma kläder och en vilja att prova på. Max antal 10 kvinnor.
Tid: 10-12 september (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

BRIDGE-HELG
Bridge handlar mycket om kommunikation. Att förmedla budskap till sin partner utan ord genom en så kallad budgivning för att tillsammans hitta det optimala kontraktet.
Bridge är också social samvaro, att mötas i en gemenskap och kanske finna en hobby som känns meningsfull och givande. Dessutom får man hjärngympa på köpet.
Vi möts helt förutsättningslöst, rena nybörjare såväl som vana bridgespelare där vi kan diskutera våra erfarenheter eller möten i ämnet bridge. Allt detta blandar vi med den underbara naturen runt Kvinnohöjden där mycket tid ges till möten med skogen, vattnet, ja, rummen som omger Kvinnohöjden.
Tid: 17–19 september (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

LEVANDE VILA MED DIG SJÄLV OCH ANDRA
Varmt välkommen till en helg där du får vara dig själv precis så som du är. Helgen kommer innehålla skrattyoga, dans, rörelsemeditationer, enkla yogaövningar, massage om vi vill och övningar i autentiskt relaterande. Max 9 deltagare.
Tid: 24–26 september (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

LESBISK FILMHELG
Välkommen till en helg späckad med lesbiska filmer. Vi väljer gemensamt ut filmer som vi sedan diskuterar och reflekterar kring. Kanske blir det även lite mys vid brasan och någon höstpromenad om vi så önskar.
Tid: 1–3 oktober (fre-sön)
Pris: 700 kr (inkl kost o logi)

VIRKNING MED MERA FRAMFÖR BRASAN I FÄRGGRANNA OKTOBER
Kom med och mys och lär dig något nytt roligt sätt att handarbeta. Har du till exempel virkat krokodilmaskor?
Välj nybörjarknep&knåp alternativt egen projektidé eller ta med något du redan börjat på. Virka sjal, mössa, mormorsrutor, laga kläder eller lär dig några broderistygn.
Passar både nybörjare och erfarna.
Tid: 15–17 oktober (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

MÅLERI OCH AKTIVA MEDITATIONER
Denna helg handlar om att vara. Och skapa. Delvis i tystnad. Vi inleder med välviljans och handens meditationer för att vi ska komma i kontakt med vårt hjärta, intuition och kreativitet. Vi smakar på färger och skapar en enkel färgcirkel. Under dagen bjuds de som vill in till en stunds fri dans till härlig musik. Vi provar på olika tekniker inom abstrakt måleri och inspireras av Vedic Arts principer. Dagarna avslutas med en rörelse och dansmeditation där vi kommer i kontakt med vår kropp.
Du kommer att vara i din rytm vilket innebär att det även finns utrymme att promenera och njuta av naturen.
Vi avslutar med gemensam fika och delning.
Att ta med: (finns även att köpa till självkostnadspris på plats!)
Enkla Akrylfärger eller vattenbaserade färger, vitt, gult, rött, blått. Penslar. Papper. Sprayflaska.
Alla är välkomna, både du som aldrig hållit i en pensel och du som har erfarenhet av måleri och/eller meditation. Oavsett tidigare erfarenhet är du och ditt skapande i centrum utan jämförelse med andra.
Vi startar med gemensam middag fredag 18.00 och avslutar med samling och reflektioner söndag 15.00.
Tid: 15–17 oktober (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

LÄR DIG BAKA GOTT MATBRÖD
OBS! Inställd!
En kurs som vill förmedla brödbakning som en sinnlig och fysisk upplevelse.
Vi samlas i kursgårdens härliga kök och pratar om brödets betydelse som livselixir och livs-medel, om brödets ingredienser och bakning som en sinnlig process i sin helhet.
Vi kommer att bland annat tillverka eget mjöl. Du kommer att lära dig att bakning är en lustfylld, fysisk process. I stället för att följa recept kommer vi att ha fokus på kontakten med degen och lära oss att känna av hur den utvecklas under händerna. Den lustfyllda mödan kommer att belönas med härligt nybakt bröd som vi tillsammans njuter av.
Tid: 22–24 oktober (fre-sön)
Pris: 800 kr (inkl kost o logi)

ARBETSHELG MED HÖSTMYS
Vi pysslar om Kvinnohöjden så att hon ska klara sig genom vintern efter att häxor och kursdeltagare dragit sig tillbaka. Tanken är att mycket av det arbetet redan ska vara klart inför denna helg så att vi även ska få tid att umgås och ha det mysigt tillsammans i höstmörkret.
Tid: 29–31 oktober (fre-sön)
Pris: 300 kr (inkl kost o logi)

Kursanmälan

Du anmäler dig genom att sätta in 300 kr på vårt plusgiro 2 95 23-8. Skicka samtidigt in ett e-mail alternativt ett vykort eller brev med din anmälan till oss. Anmäl dig så snart som möjligt, om du vill vara säker på att komma med. Anmälan gäller från det datum du har betalat in avgiften. Det datum man betalar kan avgöra om man kommer med på kursen eller inte. Anmälningsavgiften är personlig, gäller angiven kurs och betalas endast tillbaka om kursen ställs in eller om du inte får plats.


* * * * * * * * * Hösthäxor! * * * * * * * * *

Varmt välkommen att maila kvinnohojden@yahoo.se om du kan/vill vara häxa längre eller kortare period i höst! September och oktober ut. 100kr/dygn. Mer info kommer snart! 

Fredag-söndag är det kurshäxande som vanligt, måndag-torsdag varvas arbetsdagar (6h) med någon/några fridag(ar) beroende på hur länge du häxar.  Även möjlighet till gästdygn.


Vi ses på Kvinnohöjden!

0243-22 37 07

kvinnohojden@yahoo.se