Om Kvinnohöjden

En fristad där kvinnor i alla åldrar och med olika bakgrunder, identiteter och erfarenheter möts. Vi är homo-, bi- och heterosexuella, med eller utan barn, från Sverige, Norden och övriga världen. Vi blir alla konfronterade med vårt sätt att förhålla oss till andra kvinnor, vilket kan vara utvecklande, provocerande, irriterande och befriande…

Kvinnohöjden strävar efter kvinnors personliga och samhälleliga frigörelse.

Gården ligger vid sjön Runn. Här finns frisk luft och vacker natur att bada, paddla, ro, promenera och springa i. Vi har flera kursrum, bibliotek, bastu och båtar. I husen finns plats för cirka 45 kvinnor.

Verksamheten blir den vi skapar tillsammans. Alla tar gemensamt ansvar och deltar i praktiska sysslor som matlagning och städning.

Kvinnohöjdens verksamhet är ideell, och drivs utan avlönade kursledare eller personal. Därför kan priserna hållas låga.

Kvinnor som har gått kurs kan bli medlemmar och hålla kurser och/eller delta i verksamheten genom att ingå i någon av våra arbetsgrupper, t ex hus-, trädgårds-, ekonomi- eller kursprogramsgrupp.

Den löpande verksamheten under kurstiden sköts av våra ”häxor”*, kursledare, igångsättare och alla andra som är på Kvinnohöjden den veckan.
*Häxor kallar vi de kvinnor som ansvarar för matinköp, ekonomi och administration.